Achensee Radmarathon – Karwendelrundfahrt

Søndag den 4. maj 2014

Dags menu stod på Achensee Radmarathon eller som det tidligere hed Karwendelrundfahrt, hvilket kommer af at ruten er en tur rundt om Karwendelmassivet. Ruten er på 168 km med 1570 højdemeter.

Achensee RadmarathonPå løbsdagen i 2014 kan man ikke just påstå at det var cykelvejr. Ved starten, der gik kl. 8.00, var det for at sige det mildt hundekoldt. Da vi kørte fra startområdet og ned i gennem byen Achenkirch begyndt der at komme sludvejr.

Er man ikke til at køre i store grupper har man muligheden for at køre alene. For dem der vælger denne mulighed går starten mellem kl. 7.00 og kl. 8.00.

Efter sAchensee Radmarathontarten er gået køre man ud af byen Achenkirch og videre sydpå langs Achensee. Efter at have passeret søen bliver vi alle stoppet inden vi skal ned af den lange nedkørsel til Inntal. I følge arrangørene er det myndighederne, der forlanger at der holdes en pause inden man køre ind på nedkørsel. Derudover mener arrangørene at det er ligegyldigt med startinddeling da man på de ca. 15 km rundt om søen får sig positioneret i forhold til hvor god man er.

Efter denne korte pause hvor alle rytterne blev samlet blev løbet startet op igen og givet frit på nedkørslen til Inntal. Da vejret som tidligere nævnt var meget koldt og vådt blev det noget af en spændende nedkørsel på glatte veje.

Efter nedkørsel fortsatte man af den gamle hovedvej til Innsbruck og videre igennem byen. Denne tur igennem byen var ikke helt ufarlig da man skulle køre af en vej med et sporvognsspor. På den anden side af Innsbruck fortsatte vi af den gamle hovedvej til Telfs. Da vi nåede Telfs havde vi gennemført ca. halvdelen af løbet med en køretid på under 2 timer.

I Telfs begyndte den eneste rigtige bjergstigning i løbet op til passet Buchener Sattel. På denne strækning blev der taget tid og kåret en bjergdronning og konge. Achensee RadmarathonEfter passet gik det igen nedad med en lille mellem stigning. Men ellers var det direkte nedad mod grænsebyen Scharnitz. Da man ikke må have tidstagning i Tyskland med mindre vejene er fuldt afspærret var målet placeret i denne by. Der var dog den lille krølle, at ens tid kun ville blive optaget på resultatlisten såfremt man gennem føre de sidste 59 km tilbage til Acchenkirch.

Fra målstregen i Scharnitz kunne man så tage den med ro da nu kun handlede om at komme tilbage til startområde og få registre sin tid. Turen igennem Tyskland tilbage Til Achental og Østrig er meget smuk og går igennem et stort naturområde Oberes Isartal og Sylvensteinstausee.

Velankommet i Achenkirch er der som sædvanligt i Østrigske løb en festivalplads hvor man kan få en gang pasta og overvære præmieoverrækkelsen. Da det ud på eftermiddagen stadigvæk var meget koldt var der ikke den store stemning med masse af menesker.

Om det var på grund af vejret skal jeg lade være usagt, men jeg synes Achensee Radmarathon var en lidt kedelig oplevelse, hvor man kører af en bred landevej i 80 km med fuld fart for herefter at bestige turens eneste bjerg. At man bliver stoppet efter ca. 15 km og målet igen befinder sig efter ca. 109 km er også en underlig oplevelse.

Fakta om Achensee Radmarathon