Danmarks Højeste motionscykelløb

Torsdag den 14. maj 2015

Danmarks højeste motionscykelløb

Der er linet op til start på den lange distance

Kristi Himmelfartsdag bydes der traditionen tro på Danmarks Højeste Motionscykelløb med afgang fra Skanderborg. Der tilbydes hele 5 forskellige distance fra 25 km og op til den lange på 185 km. Sædvane tro havde vi valgt den længste distance på 185 km.

Vi blev sendt afsted i grupper. Den første gruppe på den lange distance skulle starte kl. 8.30. Da vi skulle starte i denne gruppe stod vi klar aller forrest i gruppen. Da starten gik havde vi æren af at tage føring på den først km. Det er da rart når man kommer hjem at kunne sige at man på et tidspunkt var i spidsen af løbet.

I starten blev der kørt i et behageligt tempo og de første småstigninger blev passeret uden der blev lagt det helt store pres. Efter at have krydset Oddervej og kørt nogle km mod syd kom den første længere stigning Lyngvej. Her blev der virkeligt lagt pres på, hvorved feltet blev delt i en mindre førergruppe og en række smågrupper efterfølgende. Den føregruppe der nu var skabt fulgtes ad ned over Gedved, hvorefter det igen gik nordpå mod Ejer Baunehøj.

Danmarks højeste motionscykelløb

Starten er gået på den lange distance

På vejen op mod Ejer Baunehøj skulle vi op ad bagvejen mod Riis bagom Ousted Kirke. I stedet for at fortsætte op i mod Ejer Baunehøj blev vi sendt nedad til den gamle landevej, som vi fulgte nogle km. Herfra gik det ind i mod Tåning, hvorfra  vi skulle køre op til Ejer af en lang og hård stigning. Her blev der igen lagt pres på i feltet.

Fra toppen af Danmark gik det nedad en meget hurtig nedkørsel og videre mod Gl. Rye af nogle lettere kuperede veje. Fra Gl. Rye blev vi sendt tilbage østpå i retning af Skanderborg. Men i Boes blev vi igen sendt Nordpå til Ry via nogle længere stigninger. Fra Ry fortsatte vi Til Laven hvor man følger en rute med nogle fantastiske vue over søerne.

Efter at have kørt igennem Laven blev vi sendt op af en heftig stigning der kører rundt i et par serpentinerlignende sving. Herfra gik det videre nordpå mod Sorring. Før Sorring kan man se landskabet næsten rejse sig foran en. Her var at en i feltet pegede opad mod en TV-mast og sagde “vi skal bare derop” og han fik fuldstændigt ret. Men opstigningen blev belønnet med en fantastisk udsigt udover Søhøjlandet.

Nu gik det igen Sydpå i retning mod Jeksen dalen. Dog havde arrangørene fundet en række småstigninger, der lige skulle passeres på turen. Efter at have været igennem Jeksendalen gik turen direkte mod Stilling og bakken ved Stillingsø. En træls bakke der stiger op langs søen for til sidst at svinge til venstre og fortsætte opad.

Fra toppen af bakken ved Stillingsø gik ruten videre mod Solbjerg. Fra Solbjerg går det Sydpå og nu ved man godt hvad der nærmer sig; Bjergvej. En hidsig lille stigning, der går fra Oddervej og lige lukt op i himlen. Men inden vi ramte denne stigning kørte vi rundt i det pænt kuperede område syd Solbjerg. Efter Bjergvej blev vi sendt ind over Virring og ned til en mindre men megetstejl bakke, der kom lige efter et 170 graders sving. Det betød at vi startede bakke uden nogen form for tilløb, hvilket absolut ikke gjorde den mindre svær.

Fra toppen af denne bakke gik det mere eller mindre direkte tilbage til målet.

Fakta om løbet


  • Distancer: 25, 65, 100, 140 og 185 km
  • Højdemeter: 228, 711, 1072, 1524 og 2094
  • Vindertid:  0:47:53, 1:53:35, 2:43:09, 3:45:11 og 5:30:16
  • Resultater
  • Løbets hjemmeside

Løbets hjemmeside