Gran Fondo Golfe de Saint Tropez

 

13. april 2014

Den franske Gran Trophee serie er nok Gran Fondo Golfe de Saint Tropezmest kendt for løbet La Marmotte. Men serien består af en række andre meget interessante løb, herunder Gran Fondo Golfe de Saint Tropez, der i 2014 blev kørt den 13. april. Løbet har 3 distancer, hvor vi traditionen tro valgte den længste distance på 180 km.

Starten gik fra en kaj i Saint Tropez, hvor vi blev linet op langs en række hyggelige fortorvsrestauranter, der dog ikke var åbnet endnu, Fra kajen blev vi fulgt af personalet på diverse luksusyachts. Vejret var dejligt lunt, hvorfor det var muligt at starte ud i kort/kort, noget man ikke er forvent med i Danmark på denne årstid.

Fra Saint Tropez gik det på tværs af haløen op over Ramatuelle og Col de Collebasse inden vi igen kom ned til Middelhavet på den anden side. På nedkørslerne fra disse 2 toppe kunne jeg godt mærke at det var først på sæsonen og at jeg ikke rigtig havde fået landevejsteknikken i benene.

Efter at være kommet ned til Middelhavet kørte vi et stykke langs stranden inden ruten svinger til højre op i de bjerge, der ligger langs kysten. Den første stigning vi møder er Col de Barrel, der starter direkte fra kysten. Fra toppen af denne stigning køre man langs med hævet på højderyggen. Vejen er ikke specielt interessant, da belægningen er meget dårlig og fyldt med huller.

Fra højderyggen svinger vi ind i landet, hvor vi til at starte med køre ned i en dal inden det går op ad mod Col de Babou. En fin stigning uden de store procenter og på en god bred vej. Fra toppen af Col de Babou går det ned ad til Collobriére, hvorfra vi igen skal  op ad.

Fra Collobriéres går det opad mod turens højdepunkt Notre Dame des Anges, der ligger i 680 meters højde. Vejen op til toppen er en smal sti, der dog er asfaltbelagt, men det er nogen år siden belægningen er lagt på. Stigningen er 10 km lang, så man når at vende sig til den dårlige vej inden det går ned ad fra toppen af en vej af samme standard.

Efter at have nået bunden af nedkørslen er man kommet ud i det åbne land på den anden side af bjergkæden langs vandet. Her går det et stykke af nogle fine veje inden det igen begynder at gå op ad mod La Garde Freinet, hvor ruten deler sig mellem 136 km og 180 km. Jeg var kommet ind i en god grupper, hvor det dog viste sig at de fleste ryttere var på 136 km rute. Dette bevirkede at jeg var alene, da jeg kørte ud på de sidste 60 km af ruten.

Fra La Garde Freinet går det nord på og mere eller mindre ned ad indtil man når rutens nordligste punkt. Her vender ruten og går syd på  i mod mål. Ved vendepunktet var jeg stadigvæk alene. Men da ruten igen gik ind i bjergene blev jeg hurtigt hentet af et mindre felt. Jeg var dog så træt efter at have kørt ca. 30 km alene at jeg ikke kunne følge dem.

Resten af turen kørte jeg alene og nåede målet efter ca. 6 timers kørsel.

I 2013 var Gran Fondo Golfe de Saint Tropez kvalifikationsløb til VM for amatører og det er det igen i 2015, hvor VM jo som bekendt foregår i Danmark omkring Aalborg.

Fakta om løbet


  • Distancer: 60, 140 og 180 km
  • Højdemeter: 1200, 2400 og 2600
  • Vindertid 2014:  1:42:10, 3:50:34 og 4:59:11
  • Resultater
  • Løbets hjemmeside