Hesselagergaard løbet

27. juli 2014

I slutningen af juli måned afholdes altid Hesselagergaard løbet. Udover at være starten på sportsugen i Hesselager er det også for cyklingens vedkommende det først løb på Fyn efter at der har været sommerpause i juli måned.

Hesselagergaard

Starten er gået

Det er en dejlig start på efterårssæsonen, hvor man mødes med alle de andre ryttere, som man har konkurreret med hele foråret. Vi får allesammen lige sagt pæn goddag til hinanden inden vi skal rigtig igang med efterårssæsonen. Det betyder dog ikke at der ikke bliver trådt til i dette løb.

Løbet starter i Hesselager og kører direkte sydpå over Lundeborg videre i retning Svenborg. Efter at have kørt et stykke langs kysten svinges der ret ind i landet op ad den berygtede Skårup bakke. På denne bakke sker den første udskilning.  Efter Skårup fortsætter løbet ind i landet mod Gislev. Denne del af ruten er pænt kupperet, hvilket bevirker at førerfeltet lige så stille bliver mindre og mindre.

Hesselagergaard

Ryttere på vej ud på ruten

Kort før Gislev deler løbet sig i henholdsvis en 60 km og en 90 km rute. Vi har som altid valgt 90 km ruten der fortsætter nord på i en sløjfes, der ender tilbage i Gislev. Efter at have kørt igennem Gislev køre man ud af Gislev via bakken mod Svindinge. Igen skilles nogle af de svage ryttere fra på denne bakke.

Fra Svindinge går det videre nord på til Frørup. På dette stykke køres der ned af Regissebakken og op igen mod Frørup. Da de tilbageværende ryttere i førerfeltet på dette tidspunkt generelt er stærke ryttere sker der ikke den store udskilning på denne bakke.

Efter Frørup blive vi ledt ind på en cykelsti, hvilket skyldes at det er den letteste måde at krydse hovedvejen mellem Nyborg og Svendborg.

Efter at have forladt cykelstien går det igennem sommerhusområderne syd på mod målstregen i Hesselager. På dette stykke kommer der altid nogle angreb fra enkelte ryttere, der håber på at kunne kører alene i mål. I alle de år vi har kørt løbet er det aldrig rigtig lykkes nogen at slippe fri og det hele bliver herefter afgjort i en spurt.

Hesselagergaard

Hygge i målområdet

Hesselagergaard løbet er et rigtig motionsløb, hvor der ikke tages tid og derfor heller ikke offentliggøres nogen resultatliste. Men efter løbet har vi alligevel altid en hyggelig snak om dagens strabadser.

Hesselagergaard løbet er et rigtig herligt løb, der virkeligt kan anbefales. Der er styr på ruten på trods af den meget afslappede atmosfære der er omkring løbet. Samtidig med cykelløbet løbes der også på flere forskellige distance bl.a. halvmarathon.

Fakta om løbet