Ronde van Borum

5. april 2015

I dagRonde van Borum gik turen til området mellem Galten og Sabro lidt vest for Aarhus. Her havde Alt om Cykling arrangeret hvad de selv mener skal være en ny forårsklassiker. Løbet køres samme dag som Ronde van Flanderen og skal ses som en hyldet til denne meget kendte forårsklassiker.

Ronde van Borum

Målbakken i Skiverholme

Løbet havde start og mål i Skiveholme for enden af en 900 m lang bakke. Der blev kørt på en 7,3 km lang rundstrækning, der skulle gennemkøres 10 gange. 1 omgang blev kørt med masterbil. I forhold til de kommentarer som vi har hørt blev masteromgangen kørt med en lidt for lavfart da det gav mange opbremsninger og deraf følgende  opbremsninger.

Ruten startede med et let kuperet stykke, der sluttede med et skarpt højresving. Herfra gik det ind mod den første rigtige stigning Eshøj, der var 900 m lang med 50 hm. På dette stykke havde vi en god medvind. Lige efter den stejle del af stigningen op i mod Eshøj stod der en lille flok meget engagerede entusiaster der heppede os det sidste stykke op over bakken.

Ronde van Borum

Det skarpe sving efter nedkørslen

Fra toppen af Eshøj gik det direkte nedad for at ende i et meget skarpt 160 graders sving. Efter dette sving kom vi op i modvinden ind mod målstigningen. Dette stykke var let stigende og havde flere kurver. Stykket endte med en nedkørsel der svingede, hvorfor man ikke kunne se ret langt frem. Efter nedkørslen ramte vi målbakken, der gik op igennem skiveholme og var 900 m lang med ca. 50 hm.

I selve målområdet var der en del tilskuere, der var med til at man lige gave det en ekstra skalle hver gang man passerede mål.

Skal man putte lidt malurt i bæret så er det, at det godt kan blive en lille smule trivielt at køre rundt på de samme 7 km 10 gange. Omvendt er det meget tilskuervenligt at ryttere kommer forbi 10 gange.

Og vil man gerne sammenligne sig med Ronde van Flanderen, så er det jo ikke nok at have de fine bakker – man bør også have en sektion med brosten

I følge arrangørerne afholdes Ronde van Borum på samme strækning igen næste år den 3. april.

Fakta om løbet


  • Længde: 73 km (10 omgange)
  • Højdemeter: 1040
  • Vinder tid: 2 timer
  • Løbets resultater: Her