Stjerneløbet – Roskilde

17. maj 2015

DGI Stjerneløb Roskilde - Stjerneløbet

DGI Roskilde fik i 2014 den idé at de ville genopleve en af Danmarks traditionsrige cykelløb Stjerneløbet, der altid har haft start og mål fra Stændertorvet i Roskilde. I 2015 havde man på grund af vejarbejde i centrum af Roskilde dog været nød til at flytte stævneområdet til ringvejen foran Vikingemuseumet. Men det ødelagde absolut ikke vores oplevelse.

Starten gik præcis kl. 9.00 hvor vi alle sammen blev sendt afsted ud på det samme ben i retning af Jyllinge. I modsætning til eliteløbet hvor de enkelte ryttere skiftevis kører ud af de forskellige ben, blev motionsløbet afviklet i samme rækkefølge for alle rytterne. Ca, 8 km fra mål vendte vi rundt og kørte den samme vej tilbage til mål. Der blev sat høj fart ud i mod Jyllinge hvor der var en del sidevind. Det be
virkede at fronten af feltet blev delt  2. Jeg kom desværre til at ligge i den anden gruppe.

Efter at være kommet igennem målet fortsatte vi ud på det sydvestlige ben. Her var der en del modvind. Da vi kom til vendepunktet for eliten fortsatte vi ligeud til Gevninge hvor vi drejede nordpå for at følge elitens nordvestlige ben tilbage til mål. Nu havde jeg så også fået vinden i ryggen, hvilket gjorde turen retur til Roskilde langs fjorden til en yderst behagelig oplevelse.

DGI Stjerneløb Roskilde - StjerneløbetEfter mål skulle vi ud af det sidste ben, der gik i nordøstlig retning fra Roskilde. Det bevirkede at der var en del sidevind, der gjorde det til lidt af en spændende tur. Der var mange retningsskift, hvilket betød skift i vindretningen. Jeg vil sige at det var ikke alle dem jeg sad i felt med, der var vant til at køre i sådanne forhold. På vejen tilbage fra vendepunktet i nærheden af Herringløse skete der da også er styrt i feltet.
Efter lige godt 2 timers kørsel og 72½ km var vi tilbage i mål.

Om eftermiddagen var der mulighed for at følge elitens løb, der faktisk endte med at blive en spændende affære, hvor vi via højtalerne kunne følge de 2 førende rytters kamp på vej mod mål af hver sit ben. Endelig vinder blev Magnus Cort fra Orica-Greenedge med Daniel Foder fra Team TREFOR – Blue Water på 2. plads og Nikola Aistrup fra Riwal Platform Cycling Team på 3. pladsen.

Fakta om løbet