Invita MTB race i Blåbjerg

Søndag den 19. oktober 2014

I dag var det så kommet til Invita MTB race i Blåbjerg. Vi var installeret i et lækkert feriehus i Seawest, hvor der bla. er adgang til vandland.

Jeg skulle køre kl. 13.30 med mødetid kl. 13.15, hvor man blev guidet ned til starten og startloopet, der er en ca. 1½ km lang bakkestart. Om morgen inden løbet sad jeg ved morgenbordet og så ud på et heftigt regnvejr, der ikke var med til at løfte humøret til endnu engang god gang MTB på den suveræne rute i Blåbjerg. I løbet af formiddagen ophørte regnen og humøret begyndte at stige.

Lidt over kl. 11.00 begyndte jeg at køre mod startstedet,hvor jeg først skulle have gjort lidt reklame for MTB i Svanninge Bakker ved at sætte Gocards i forruderne.

Efter at have fyldt en del forruder ankom jeg til stævnepladsen lidt over 12.00. Her var motionsrytterne ved at afslutte deres løb. Så der var et stort leben på pladsen. Det virkede dog som om der var færre end sidste år, hvilket jeg tror kan tilskrives vejret.

Det vardejligt nemt at få fat i sit startnr. Arrangøren havde igår sendt en mail, der indeholdte de væsentligste oplysninger, så detvar bare at gå hen til disk og nævne sit nr. hvorefter, det blev udleveret og man var registreret.

Kl. 13.00 begyndte arrangørene at kalde ud til startopstilling inden man skulle guides ned til start. Jeg kørte i H50, som var dem der skulle starte sidst og derfor naturligt nok kørte sidst ned til startområdet.

Efter at være ankommet til start var der tid til at stå og pludre lidt med de øvrige deltagere. Det sædvanlige om at vi skal da vendte på hinanden osv. (det sker dog aldrig).

Starteren var meget præcis ogfik os sendt afsted til tiden. Herefter gik det over stok og sten opad bakken mod målområdet, hvor vi kørte ud på første omgang. På starten af første omgang kom jeg pænt med, men det at have en masse andre i baghjulet stressede mig åbenbart så meget at jeg begik en række kørefejl, der bl.a. medført at en anden rytter kørte op bag i mig og ramte mig lidt hårdt i ryggen. Det slag skulle dog hurtigt fortage sig. Efter at være kommet igang igen og være kommet ind i et fornuftigt tråd kom den første opkørsel, hvor der var en foran mig der stod på tværs med det resultat at jeg måtte løbe opad stigningen.

Efter at have passeret de først par forhindringer begyndte det at regne massivt, hvilket medførte at jeg fik problemer med at styre cyklen, der føltes som om den sejlede rundt på sporet. Resultatet blev at jeg måtte en tur ud af sporet og ind i et træ. Herefter begyndte det hele at fungere igen, dog måtte jeg konstatere at det ikke er de bedste mudderdæk jeg køre med.

Regnen ophørte hurtigt og jeg må sige at jeg er overrasket over hvor hurtigt sporet tørre op. Allerede på 3. omgang var det hele rimeligt tørt.

Invita MTB

Det frygtede Rævebjerg

Efter de første 6 km af første omgang ramte vi detfrygtede Rævebjerg for første gang. På den anden og stejle opkørsel blev jeg ramt af en forankørende, der pludseligt kørte baglæns. Det bevirkede at jeg måtte løbe op med en masse spydige kommentarer fra speakeren til følge.

Efter Rævebjerget og hængekøjen begyndte det hele at fungere igen og jeg indhentede lige så stille alle dem der overhalede mig, da jeg havde mine problemer med at styre cykel i starten af løbet.

Da jeg kørte ud på anden omgang havde jeg hentet en lille gruppe på 4 andre ryttere, som jeg fulgtes med ind til Rævebjerget, hvor den første kørte fra de andre tre, som jeg også overhalede. Efter en km havde jeg indhentet den sidste af de 4 ryttere. Jeg kørte hurtigt forbi ham, hvorefter jeg ikke så mere til ham.

Invita MTB

Den 2. opkørsel på Rævebjerget

På 3. omgang hentede jeg et par ryttere, som jeg overhalede. De var åbenbart blevet trætte nu. ca. halvejs på 3. omgang blev jeg hentet med en omgang af den førende rytter i sportsklassen. Først på Rævebjerget 2. opkørsel kom nr. 2, som jeg kunne holde bag mig indtil Hængekøjen. I mål kunne jeg se at jeg havde kørt hurtigere og hurtigere for hver omgang, hvilket stemmer godt overens med min egen opfattelse af løbet.

Invita MTB

Podiet i H50

En dejlig dag i Vestjylland endte med en 18. plads på en rute, der absolut ikke er min specialitet. Den officielle køre tid blev 1.57.17.

Fakta om Invita MTB