MCV-Klassikeren – Højdemeter i Sønderskoven ved Vejle

16. oktober 2016

Vejle er meget berømt for deres afslutning på Danmark Rundt op ad Kiddesvej. Men de har også et ret godt MTB-løb MCV-Klassikeren, der køres i Sønderskovområdet langs med Kiddesvej.

Løbet køres på en afvekslende rute på ca. 11 km. Man kan vælge at køre 2 eller 4 omgange. Hver omgang har en tilpas blanding af brede grusstier og singeltrack, der gør at løbet faktisk bliver kørt i et højt tempo.

MCV-Klassikeren

Starten på den lange over 4 omgange

Starten går ud af et stykke bred grussti. Men ret hurtigt efter start bliver vi ledt ind på et stykke singeltrack. Det betyder at der bliver lidt kø, da startstykket ikke er langt nok til at få splittet feltet ordentlig op.

Efter dette stykke singeltrack, kommer den første af dagens stigninger, der fører os op til rutens højeste punkt. Efter stigningen kommer der en pæn nedkørsel inden vi igen bliver ledt ind på et stykke singeltrack. Forenden af dette singeltrack føres vi syd ud af Vejle på en god grusvej, hvor der er plads til lidt tonskørsel.

Denne grussti ender igen i en stigning der føres os op til et nyt stykke singeltrack med et lidt tricky sving som man ikke kan se da det kommer lige efter at vi kører ind i et buskads. Dette stykke ender med at kører ud på en ny grussti der føres os over til en ny stigning, der er pænt stejl, men meget fast.

MCV-Klassikeren

Nedkørslen tilbage til Sønderskoven

På toppen af denne stigning kommer vi op til et villakvarter, som vi kører langs med indtil vi kommer tilbage til Sønderskoven. Den del af turen er igen en blanding af stier og singeltrack, med nogle små op- og nedkørsler.

Efter at vi er kommet tilbage til Sønderskoven går det først nedad inden vi igen skal op ad. Den bakke vi rammer her starter stille og roligt men slutter med et kort stejl opkørsel til en vej. Vi ledes dog omgående ind i skoven igen for at køre nedad en længere god og teknisk nedkørsel, der leder os hen til den næste stigning.

MCV-Klassikeren

Toppen af den korte stejle stigning

Devisen her i Sønderskoven er at når det går nedad betyder det vi snart skal opad. Fra toppen af den sidste stigning går det stille og roligt nedad igen over et længere godt flowstykke. Den stigning vi nu kommer til en længere stejl sag, der køre i et par store kurver for at den ikke bliver alt for stejl.

Fra toppen går det igen direkte nedad for at køre op ad rutens sidste stigning, der føre det sidste stykke op til målet, der befinder sig på et plateau, hvor der vel er 500 fra toppen til målstregen.

Vi havde valgt at køre 4 omgange, hvilket godt efterfølgende kan mærkes i benene.

MCV-Klassikeren kan køres af alle der er i nogenlund form. Ruten stiller ikke de store krav til ens færdigheder på en MTB. Der er nogle tekniske passager. Men ikke de hidsige nedkørsler og store drop, som man ser i de mere tekniske løb.

Fakta om MCV-Klassikeren