MTB-event Vestfyn i Haarby

27. februar 2016

Igen i år har de 3 klubber i Assens Kommune valgt at arrangere en lille forårscup i Haarby, Vissenbjerg og Assens. I dag var taget til afdelingen i Haarby.

I den østlige udkant af Haarby lige bag ved Montana fabrikkerne ligger der en lille skov, hvor den lokale klub har fået skabt et fint spor, der bedst kan beskrives som meget snørklet. I dag skulle der så prøves kræfter med at køre løb på dette spor.

MTB-event Vestfyn i Haarby

Stigningen i starten af sporet

Løbet havde start og mål i gården bagved Montana. Herfra kørte vi direkte ud på sporet, der starter med en mindre stigning. På toppen af denne stigning, der er et bredere spor, går det ind på det første stykke singeltrack med et par små sving i starten. Efter det stykke kom vi igen ud på en bredere sti som vi fulgte et stykke rundt.

Efter at have kørt på den bredere sti blev vi ledt ind på et stykke med lige rækker af små træer. Her slingre sporet rundt i mellem disse træer i et rigtig langt stykke tid. Der var tale om en masse små snævre sving. Det betød at det var meget svært at overhale på dette stykke. Det virkede som om det bare blev ved og ved med at køre rundt i mellem træerne. Jeg ramte flere gange nogle af træerne med skulderne.

MTB-event Vestfyn i Haarby

Den stejle stigning

Efter at vi kom ud fra dette meget snævre stykke kom der et bredere stykke, der samtidigt gik ned ad, så man kunne få lidt fart i cyklen. For enden af nedkørslen, drejede sporet skarpt til højre for at køre op af en stejl stigning. På toppen af stigningen gik det igen ned ad for igen at ende i skarpt højresving med en efterfølgende stigning.

Fra toppen af den sidste stigning gik det et stykke rundt på nogle af de bredere stier, inden vi blev ledt ind på endnu et stykke singeltrack. Her startede det med en lille stejl nedkørsel der endte i et berms. Efter et par sving rundt på stien kom der et lille hul med en kort opkørsel, der var svær at passere. De fleste måtte af cykel her. Jeg formåede at komme op en enkelt gang. Kort efter dette bump kom der en meget stejl opkørsel, som det var umuligt at cykle op ad, da den var pænt fedtet.

Herefter gik det videre af de brede stier, inden vi kom til et skovstykke med høje træer, hvor man havde trukket sporet rundt i nogle fine store buer, hvor man virkeligt kunne få et godt flow i cyklen. Det stykke var samtidig afslutningen af sporet, hvorefter vi kom tilbage til målområdet.

MTB-event Vestfyn i Haarby

Nedkørslen fra rampen

Lige efter passage af målet kørte vi op på en læsserampe, hvor arrangørerne havde bygget en nedkørsel med paller. En fin lille detalje. Man blev virkeligt rystet igen nedover disse paller.

Efter løbet var der sodavand og pølser, samt masser af lodtrækningspræmier. Der er kun podiepræmier til det samlede podie for hele serien.