MTB i Svanninge Bakker

15. november 2014

I dag var det så blevet tid til det årligt tilbagevendende MTB i Svanninge Bakker. Et MTB-løb der altid køres den 3. lørdag i november. Det var i år 18. gang at løbet blev kørt og Faaborg Ski & Motionsklub, der arrangere løbet har løbende udviklet konceptet, så det i dag er et MTB-løb med en god blanding af tekniske passager og konditionskrævende opkørsler.

Belært af nogle få skønhedsfejl i 2013, hvor man i sidste øjeblik måtte ændre ruten på grund af Allan-stormen, havde man i år valgt at lave to starter der var begrænset til et maksimum deltagerantal på 200 pr. start. Dette var en god løsning, som jeg er sikker på klubben vil arbejde videre med de kommende år.

Samtidig havde man også ændret startproceduren således at der nu er indlagt et startloop, der startede op af en let stigning for at køre ind på ruten for foden af den lange bakke, som løbet altid har været berømt for. Rytter blev guidet fra målområdet til start et kvarter før start, hvilket virkede rigtig godt.

Den først start, der var benævnt “motion” gik kl. 12.00 og der var lagt op til at rytterne skulle ud på alt fra 1 til 4 omgange, alt efter hvilken gruppe man tilhørte. Børn var delt i 2 grupper der skulle køre henholdsvis 1 og 2 omgange og de voksne var delt i damer, der skulle køre 3 omgange og herre, der skulle køre 4 omgange.

Arrangørene havde indført den regel at når første rytter var i mål, ville alle øvrige rytter blive taget i mål. Dette gav lidt diskussioner efter løbet, da der var nogle af dem der blev taget ud efter 3 omgange, der mente at vinderen måske burde have kørt i “sport”. Jeg tror derfor også at arrangørene vil ændre på dette princip til næste år, men dog nok opretholde en vis tidsgrænse, således at alle i “motion” er færdige når “sport” starter.

MTB i Svanninge Bakker

Toppen af den lange bakke

Kl. 14.00 gik starten til “sport” hvor både damer og herrer skulle kører 5 omgange, dvs. 6 gange op ad den lange bakke. Der blev gået til carbonen lige fra starten og løbet blev kørt i et fantastisk tempo. Jeg deltog selv i denne startgruppe og oplevede ingen problemer rundt på sporet, der på baggrund af det tørre vejr op til løbet var utroligt fast.

MTB i Svanninge Bakker

Målgang

Efter at man var kommet i mål fik man udleveret et stykke kage og varm saft ved afleveringen af ens tidtagningschip. Der er flere af deltagerne, der udelukkende kører dette løb fordi der netop er denne hygge efter løbet med kage og saft.

Faaborg Ski & Motionsklub havde afholdt fortræning op til løbet hvor der havde været omkring 120 deltager over de tre søndage. Her havde man fået lidt kritik af en grøft som ruten skulle igennem. Denne kritik havde klubben taget til sig og bygget en form for bro igennem grøften, således det ikke længere var så mudret at køre igennem.

Endnu engang et meget vellykket arrangement og jeg ser frem til at deltage i MTB i Svanninge Bakker igen til næste år, hvor jeg forhåbentlig stadigvæk har formen til at køre “sport”.

Fakta om løbet