MTB Klassikeren Assens

Lørdag den 7. februar 2015

MTB Klassikeren AssensDet er efterhånden blevet en fast tradition at vi den 1. lørdag i februar drager til Assens for at kører MTB Klassikeren Assens. Et fantastisk løb hvor man efterhånden er ved at have fundet en god rute.

I år var ruten blevet ændret med nogle nye singeltracks som klubben i Assens har fået lavet i skoven. Og det var så absolut ikke noget der gjorde ruten ringere.

Starten var den sædvanlige rundt på stadion, der giver en god spredning blandt rytterne. Fra stadion går turen videre ned langs åen, hvorefter man svinger rundt og køre op ad bakken og ud af byen langs med stadion.

Fra stadion går det ned af cykelstien langs ringvejen inden man igen møder åen, som man følger under ringvejen. Kort efter at have passeret ringvejen blev vi ledt op i skoven, hvilket var en ny ruteføring der for en stor dels vedkommende kørte den modsatte vej af hvad vi har kørt de tidligere år. Efter at være kommet tilbage til åen var vi igen inde på det velkendte forløb langs åen og op igennem kolonihaverne.

For enden af kolonihaverne havde arrangørene igen foretaget en ny ruteføring hvor vi kørte ind på et nyt anlagt spor der slænger sig mellem træerne som en anden slange. Denne fede sporføring fortsatte hele vejen tilbage til ringvejen, hvor vi kørte ned til åen, som vi fulgte tilbage til mål. Langs ringvejen var der en nedkørsel der mildest talt var pæn smattet. Jeg valgt på de to sidste omgange at løbe ned af den, da det varden letteste måde at styre cykellen på.

Vi havde tilmeldt os eliteklassen, hvor der skulle køres 5 omgange. Der var dog lige den begrænsning at målet ville blive lukket efter 1½ times kørsel. Derfor var målet at nå ud på alle 5 omgange, hvilket lykkes, da fjerde omgang blev afsluttes efter ca. 1 t 27 sek.

Efter at være kommet i mål bød arrangørene på en pølse med brød samt øl eller vand. Alt i alt et perfekt arrangement, som vi håber vil blive i kalenderen mange år frem i tiden.

Fakta om løbet