Påskeløb på MTB i Slettestrand

20. marts 2016

Nordvest for Aalborg helt oppe ved Jammerbugten ligger det gamle fiskeleje Slettestrand. Her findes et af Danmarks bedste MTB-spor, der hvert på fejres ved afholdelse af et Påskeløb, hvor hele sporet køres igennem.

Svinkløv klitplantage er kendt for at være et af de bedste MTB-spor i Danmark. Vi har tidligere beskrevet sporet hvorpå der køres Påskeløb. Velankommen til Slettestrand afhentede vi startnummer og gik tilbage til bilen for at samle cyklerne.

Efter at jeg havde fået samlet cyklen, viste det sig at jeg manglede lidt luft i baghjulet. Efter at have fået luft i hjulet kørte jeg igen op til det som jeg troede var startstedet. Der var ikke rigtig andre ryttere, så jeg spurte en official om hvor starten var. Han pegede ned mod nogle børn, der stod klar til start og sagde samtidig at alle de andre sikkert var ude for at varme op.

Påskeløb på MTB i Slettestrand

Rytterne er klar til start

Nede ved børnene mødte jeg to andre ryttere, der også undrede sig lidt over hvor alle de andre var henne. Der skulle trods alt være ca. 300 til start. Efter at vi havde stået og snakket lidt begyndte klokken at nærme sig 11 og dermed start. Nu var jeg ret sikker på at der var noget galt. Derfor kørte jeg ned mod stranden som nogen havde nævnt. Ikke ret langt fra børnenes start sted mødte jeg to nye officials, der dirigerede mig ned til stranden, hvor starten skulle gå.

Påskeløb på MTB i Slettestrand

Starten er gået

Det er første gang at jeg er kommet for sent til start på et løb. Da jeg kom ned på stranden, kunne jeg se en masse ryttere, der et stykke henne af stranden på vej op i klitterne. Så nu var det bare med at komme af sted. Ned i vandkanten hvor underlaget er mere fast. Allerede der hvor vi kørte væk fra stranden hentede jeg de første ryttere.

Når man skal ud at køre på ca. 20 km singeltrack, så er det fatalt at være en af de sidste inde på sporet. Jeg vil tro at denne brøler har kostet mig ca. 10 minutter i for sen start og forsinkelser på sporet.

Efter at have vendt rundt i klitterne kom vi op til feriecentret, hvor vi kørte ind i skoven på singeltracket. Her lykkes det mig at komme forbi nogle af de andre ryttere, men der var også en del køkørsel.

Efter at have fulgt aktivitetssporet, kom vi ind på sporet i Svinkløv Klitplantage, som vi fulgte hele vejen rundt af de sorte sløjfer. Det gør det visse steder til en meget udfordrende tur.

Påskeløb på MTB i Slettestrand

Afslappet stemning lige efter at være kommet i mål

Efter at have kørt hele sporet igennem kom vi tilbage til aktivitetssporet, som vi fulgte tilbage til mål.

Efter at være kommet i mål var der bad og frokost (tilkøb) på Feriecenter Slettestrand. Det kan virkeligt anbefales.

MTB Påskeløb er lige som alt andet vi har prøvet på Feriecenter Slettestrand perfekt arrangeret og kan klart anbefales.

Fakta om løbet