Skovhuggeren Midspar

8. oktober 2016

Skovhuggeren er et nyt betalings MTB-spor, der er bygget i skovene omkring Egebjerg bakker. I dag havde sporbyggerne så inviteret til løb på sporet, med henblik på at promovere sporet.

Arrangementet indeholdt muligheden for at køre to forskellige distancer, der bestod af henholdsvis 1 eller 2 omgange á 12 km på sporet.

Det hele startede med et startloop på de brede veje rundt om sporet. Det var en rigtig god ide, da hele sporet er rent singeltrack , hvor det er svært at overhale. Men startloopet var så tilpas langt at feltet var fordelt pænt inden vi kørte ind på selve sporet.

Sporet er bygget med masse af broer og lange stræk hvor der er stampet godt med stabilgrus. Det gør at man mister indtrykket af at køre i skoven. Som en sagde til mig efter løbet; “Det er meget frisesret”. Der er ingen tvivl om at man kan få rigtig meget flov rundt omkring på sporet, men efter min mening mangler det noget af det naturlige skovspor, som jeg foretrækker.

Der er en del broer på sporet, som er bygget i træ, hvilket er et godt naturligt materiale at anvende i en skov. Men broerne bør sikres med et net, da de ellers vil blive meget glat, når vi nu kommer ind i den fugtige tid.

Et årskort til Skovhuggeren med ret til at benytte sporet koster kr. 500. Hvorvidt det er rimeligt kan altid diskuteres, men vi har den holdning at det er forkert at der løbende skal betales for at benytte de forskellige spor. Vi kender til andre modeller for betaling, der gør at vores turister og gæster kan benytte sporerne uden at skulle betale hver gang.

Efter løbet var arrangørene vært for en sandwich og en vand. Et virkeligt godt tiltag som andre løbsarrangører gerne må tage ved lære af.

Fakta om løbet