Ultimate X-Mas MTB Challenge 2015

29. november 2015

Da vi tjekkede vejrudsigten lørdag aften, var det ikke fordi den ligefrem lagde op til at vi søndag skulle køre MTB-løb. Men vi havde tilmeldt os Ultimate X-Mas MTB Challenge, så det var jo bare med at komme afsted mod Svendborg. På turen til Svendborg virkede vejret heldigvis meget tilforladeligt.

Vel ankommet til stævneområdet i Svendborg fik vi udleveres vores startnummer. Efter at vi havde fået gjort cyklen klart kørte vi ud på en lille gang opvarmning på den første del af ruten. Allerede har kunne vi høre på cyklen at de sidste dages våde vejr nok ville få indflydelse på dagens løb.

Starten gik meget præcist kl. 10.00. Arrangørene havde ikke nået at fjerne det bånd, som de havde spændt ud foran os. Men det blev bare kørt ned, så det gave ikke særligt store problemer. Der var henholdsvis en sport og en motionsklasse, samt en række børneklasser. Vi havde valgt at stille op i sportsklassen, hvor vi skulle køre 4 omgange af ca. 8 km.

Ultimate X-Mas MTB Challenge

Starten er gået for sport

Efter starten kommer der et pænt stykke hvor rytterne kan blive splittet op uden at holde i kø. Efter at være kørt helt op i den nordlige ende af skoven vendte vi om for at køre tilnage af mod den første udfordrende bakke. Her fik jeg første gang problemer med mit udstyr, da jeg ikke kunne få forskifteren til at gå ned på lille klinke.
Efter at have nået toppen af bakken går det igen ned ad af et noget fedtet spor der ender i et 90 graders sving, hvor der nærmest stod lidt vand. så det var pænt glat. Herfra gik det igen opad af en lettere bakke. På dette stykke fik jeg justeret min forskifter så den ikke skulle give mig flere problemer.

Ultimate X-Mas MTB Challenge

Ryttere på ruten

Fra toppen af denne bakke kommer der en lille nedkørsel på et stykke singeltrack, der ender i et gammelt jernbanespor, som vi følger et stykke tid. Herfra går det af nogenlunde fine stier (dog mærket af det våde vejr op til løbet) indtil vi møder grusgraven. Grusgraven kører vi ned i, for igen at køre opad en pæn stigning. På anden omgang havde jeg fået chainsuck, på grund af for meget skidt og pænt slidt udstyr. Derfor måtte jeg på tredje og fjerde omgang løbe op af en del af denne stigning.

Fra toppen af grusgraven kører vi ind på et længere stykke med singeltracks. Det første stykke var godt mudret. Men efter et lille stykke kom vi ind på en passage, hvor den lokale klub havde lavet et stort stykke arbejde med at sikre sporet. Det så meget nyt ud. Efter dette præpererede stykke kom vi tilbage i den mudrede skovbund.

Ultimate X-Mas MTB Challenge

Rytterne kommer i mål

Efter en lille opkørsel til toppen af en høj i skoven, kom der en fin nedkørsel og et flat stykke inden vi skulle opad en stejl stigning. På anden omgang startede min
tidligere nævnte chainsuck på denne stigning, hvorfor jeg resten af løbet måtte løbe opad. Det var lidt irriterende, da jeg herved blev overhalet af en række ryttere, som
jeg ellers havde holdt bagved.

Efter denne stigning kom der et par yderligere sektioner med singeltracks inden vi var tilbage ved målet.

Da Ultimate X-Mas MTB Challengevi var kommet i mål var der mulighed for en tiltrængt gang cykelvask. Efter at vi havde fået vasket cyklen, blev der serveret gløgg og æbleskiver indenfor.
Svendborg Mountainbikeklub har efterhånden fået udviklet deres årligt tilbagevendende løb Ultimate X-Mas MTB Challenge til at være et rigtigt MTB-løb med en god blanding af hurtige stier og snævre singeltracks.

Fakta om løbet


Løbets hjemmeside