Tekniktræning på MTB

Nedenfor og på de følgende sider vil der være en gennemgang af de vigtigste tekniker, der kræves for at kunne håndtere din MTB. Vi vil arbejde med de 7 grundsten:

 

Når man kan håndtere ovenstående er man kommet rigtig langt i det at køre MTB. Man skal huske at ingen kører 6 meter drops første dag, der er en naturlig progression i alt hvad vi laver. Start langsomt ud, acceptér dit niveau og flyt dine grænser gang for gang. Vi kommer nemt til at slappe af eller stagnere på cyklen, bliv ved med at presse citronen. Hvis du ikke falder en gang i mellem, så prøver du ikke nok. Når du falder så accepter at det er en naturlig del af at lære at køre på mountainbike. Når vi ser tydelig forbedring så øger vi vores selvtillid, og når det sker rykker vi grænser.

Husk tekniktræning på MTB er vigtigt da det ofte er bedre at kunne sin teknik end at have en god form. Udover træningen af teknikken skal man naturligvis også træne sin kondition. Men der kan og bør foretages en naturlig træning af både teknik og kondition samtidig. F.eks. kan du vælge et svært svingende stykke og træne din svingteknik ved høj fart. Herved opnår du træning af både teknik og kondition.