Træning i kørsel i bakker og bjerge

Skal du ud at køre et af de store cykelløb i enten nogle af de danske bakker eller i de høje bjerge i Alperne, så er der her en måde at træne på op til det store mål.

Hvilke bakker og

Bakker

Tegernsee MTB-Festival

bjerge drømmer du om at køre? En Transalp, Salzkammergut Trophy, en tur gennem Silkeborg skovene eller en rundtur i Dolomitterne? Når man har bestemt sig for hvilke mål man har i år er det vigtigt at få tilpasset træningen til målet. For mange er Transalp eller et af de store endagsløb i Alperne årets højdepunkt, som man forbereder sig på i flere måneder. For andre er det måske en af de danske MTB-marathons der er årets mål. Men uanset hvad det er man ser frem til vil der være tårne på vejen derhen, da de mange højdemeter stiller en del flere krav til kroppen end en stille søndagstur i skoven..

Den der ikke kan holde et kontinuerligt tråd op ad en lang stigning vil uundgåeligt ende med at gå i stå. Gentagende ændringer af tempoet kræver en masse energi, specielt når der er tale om flere stigninger på 1000-1500 højdemeter. Bliver du blød i knæene ved tanken – det er der ingen grund til. Med en overskuelig træningsindsats er det muligt at besejre bjergene. Det handler mest af alt om at vide hvordan du udnytter din sparsomme tid til træning mest effektivt.

De vigtigste træningstips har vi samlet på nedenstående sider. Vi har udbygget siderne med træningsplaner opdelt efter hvor mange timer du har til rådighed.

  • Træning til at kører i kuperet terræn
  • Træning til at kører i de høje bjerge