Vintertræning

14. januar 2016

Sålænge den danske Vintertræningvinter er mild og tør er det ikke noget problem at komme udenfor på sin racercykel eller MTB’en. Men når det først begynder at være frostvejr med sne og glatte veje kan det være en god idé at finde andre former for vintertræning til at holde formen vedlige. Nogle vælge at køre på ruller eller på hjemmetrænere, hvortil der efterhånden findes masse af inspiration via nettet. Men man kan også vælge at prøve nogle alternative sportsgrene.

Vi har her udvalgt nogle alternative sportsgrene til vintertræning, der kan hjælpe dig med at komme fit i gennem vinteren:

– Langrend: Hvis der er sne nok kan det anbefales at løbe langrend i klassisk stil. Musklernes bevægelsesmønster minder meget om dem vi bruge i cykling. Bennene komme ved langrend også i brug i bøjet tilstand. Så til dem der på trods af sne gerne vil ud i det fri, skal alså prøve at løbe langrend.

– Svømning: Uanset om du svømmer crawl, bryst- eller rygsvømning, så for du trænet hele kroppen i vandet. Svømning er meget skånsomt i forhold til belastningen af led og sener. Men du får stadigvæk forbrændt en god gang kalorier ved svømning – omkring 500 kcal pr. time.

– Romaskine: Sammenlignet med træning på ruller er romaskinen et rigtig godt og afvekslende alternativ. Den måde hvorpå benmuskulaturen bliver anvendt på ved træning i romaskinen minder meget om cykling. Ved denne træningsform kommer overkroppen også i brug.