Kelstrup Skov

20 december 2014

I dag bebesøgte vi Kelstrup Skov. Noget af skoven går også under navnet Hønsesnap Skov. Udgangspunktet for vores tur var Graasten, hvorfor vi tog gendarmstien langs Flensborg Fjord ud til skoven.

IMAG0616

Afmærket spor med gule pletter

Vi viste fra et tidligere besøg tilbage i 2012 at der var et afmærket spor i skoven der har en blanding af singeltracks og bredde skovstier. Kort efter at vi kørte ind i skoven i den østlige ende mødte vi afmærkningerne med gule pletter på træerne. I følge infotavlerne i skoven fremgår det at det er en afmærket rute – ikke hvem den er tiltænkt, men går man på Naturstyrelsens hjemmeside er den angivet som en vandresti.

Kløft med vandløb

Kløft med vandløb

Den østlige del af skoven er fredskov, hvilket sikkert forklaret at stien i den del af skoven udelukkende følger den brede skovvej. Til gengæld får man nogle flotte vue over de kløfter som vandløbene har skabt igennem skoven.

I starten af skoven fandt jeg en ret fed opkørsel, der virkelig kunne få pulsen op. Der var tale om en stien i et smalt spor på ca. 200 m med en gennemsnitlig stigningsprocent på ca. 12.

Kort tid herefter kom vi hen hvor sporet forlader den bredde skovvej og kører ind i skovbunden. Der er tale om et singeltrack der dog ikke har de store udfordringer. Et enkelt sted skal man krydse et vandløb, der ligger i en kløft. Der gør at der kommer en kort nedkørsel med en bro og en efterfølgende kort stejl stigning.

Efter at have gennemkørt sporet i Kelstrup Skov, der er ca. 6,5 km vendte vi igen hjemad. Her startede vi med at følge gendarmstien men svingede efter et kort stræk op i landet mod Rinkenæs Efter at have passeret Rinkenæs kørte vi op til Buskmose Skov og kørte igennem Graasten Skovene tilbage til Graasten.