Rundtur fra Graasten

17. december 2014

IMAG0608

Singeltrack i Rinkenæs Skov

I dag havde vi valgt at tage en rundtur til 4 forskellige skovområder beliggende i nærheden af vores udgangspunkt Graasten. Rundtur fra Graasten startede naturligt nok med at vi kørte ind i Graasten Skovene, der består af Rode Skov, Dyrehaven, Rinkenæs Skov, Kværs Skov og Buskmose Skov. Vi havde valgt en rute der gik igennem Dyrehaven, Rinkenæs Skov og Kværs Skov. Ruten fulgte i store træk de brede stier som der er flest af i denne skov. I slutningen af Rinkenæs Skov fulgte vi en af de få singeltrack. Fra denne sti skulle vi over i Kværs Skov, hvilket ikke er det nemmeste da de to skove kun er forbundet af nogle svært tilgængelige arbejdsspor.

Fra Kværs Skov fortsatte vi af en asfaltvej til Kværs, hvor vi på den anden side af byen kørte ind i Kværs Plantage. Vi kørte direkte igennem denne skov, men vil senere vende tilbage for at lave en udtømmende test af skovens muligheder.

Fra Kværs Plantage fortsatte vi af landevejen til Søgård Skov der strækker sig langs med Søgård Sø. Vi har tidligere kørt et af DGI’s MTB-løb i denne skov og huskede derfor nogle fede små spor. Disse kunne vi dog ikke finde da stormen i 2013 og den efterfølgende oprydning havde ødelagt en del spor. Der er dog mange muligheder i denne skov og vi vil lave en mere tilbundsgående test af denne skov og dens muligheder. Vi havde planlagt at køre ind i skoven ved Søgård Lejren på den nordlige side af søen for efterfølgende at forlade skoven på den sydlige side igennem selve Søgård. Men det viste sig at den lille sti, der er mellem banen og søen på sydsiden var totalt oversvømmet og umulig at passere. Derfor var vi nød til at forlade skoven samme vej som vi kom ind.

Fra Søgård Skov gik rundturen videre sydpå mod Kelstrup og Hønssnap skov. På vejen til denne skov passerede vi Kelstrup Plantage, som vi vil udforske senere.

IMAG0617

Udsigt fra stien i Kelstrup Skov

Kelstrup Skov udmærker sig ved at have en afmærket rute. På Naturstyrelsens side er den markeret som en vandrerute, men på skiltene i skoven står der kun, at det er en afmærket rute. Rute kører på en blanding af brede skovveje og små stier/singeltracks.

Fra Kelstrup Skov gik turen tilbage til Graasten via Gendarmstien, der er udemærket sti, der går langs Flensborg Fjord. På denne tid af året er stien meget våd og visse steder står der direkte blankt vand.