Slettestrand

I Vendsyssel i det nordlige Jylland helt ude ved Jammerbugten ligger Slettestrand, der er et mekka for MTB’er. Her bliver man underholdt med alt hvad hjertet kan begærer indenfor MTB-kørsel på et af Danmarks bedste spor.

I Naturstyrelsen oversigt over MTB-spor i Danmark findes sporet under navnet Svinkløv Klitplantage og er en af de 10 spir, der i følge Naturstyrelsen er de ypperste 10 spor på deres områder.

Flere steder langs MTB-ruten er der parkeringspladser, hvorfra man kan begynde turen. Vi valgte at begynde ruten i Slettestrand over for Feriecenter Slettestrand, hvor man fanger starten af sporet ind af den lille asfaltvej mod Svinkløv.

Svinkløv Klitplantage byder på 22 km afmærket MTB-spor, som med flere valgmuligheder undervejs udfordrer mountainbikere fra begynder til elite-niveau. Ca halvvejs er det muligt for at skære ruten af således man får en kortere rute på ca. 11 km.

Rutens distance er lidt afhængig af hvor mange af de sorte sløjfer man vælger at køre. Hele ruten kan køres igennem af begyndere, så længe de undgår de sorte sløjfer, der visse steder har meget høj sværhedsgrad i form af drops, stejle ned- og opkørsler.

På hele turen rundt får man fantastiske naturoplevelser i en skov der er meget afvekslende. Tager man den lange rute kommer man ca. halvvejs op på et udsigtspunkt hvor man kan se langt omkring i det Nordjyske landskab.

Fakta om ruten


  • Sværhedsgrader: Blå, rød og sort
  • Længde: 22 km
  • Højdemeter: 385
  • Singletrack: 80 %
  • Anslået tid: 1 til 2 timer

Link til Naturstyrelsen kort over ruten