Spangsbanen i Sønderborg

16. december 2015

Spangsbanen

Her starter soret

Vi har i dag været ude at prøve Spangsbanen ved Sønderborg. Man skal vide hvor sporet befinder sig, da der ikke ligefrem er skiltet efter det. Det var dog ikke noget problem at finde det da vi havde taget adressen hjemmefra.

Man må sige at folkene fra Sønderborg MTB har mest muligt ud af et meget lille område. Næsten ligegyldigt hvor på sporet man befinde sig kan man se andre dele af sporet.

Sporet snor sig rundt i en bevoksning der er groet op på et gammelt affaldsbjerg. Det gør så også at man få en del højdemeter ud af den korte rute på ca. 4,7 km.

Spangsbanen

Opkørslen på broen

Sporet starter med at sno sig op og ned af den ene side af “bjerget”. Efter at have kørt en del snoede stræk rammer man den første rigtige udfordring i form af en bro, der har en pænt stejl nedkørsel, der ender i en højrekurve for at køre ind under broen igen. Herefter fortsætter sporet på den anden side af “bjerget”

På denne side, der vender ud mod omfartsvejen er der indbygget et par udfordringer i form en rod, der er lidt kryptisk og et heftigt drop. Det er dog muligt at køre uden om begge disse forhindringer. Derudover er der et par snævre opkørsler, der godt kan give lidt udfordringer.

I slutningen af sporet kommer den sidste udfordring i form af en konstrueret rockgarden. Igen her er det muligt at tage et spor udenom.

På denne årstiden oplever vi at rigtig mange spor er meget mudrede og ikke mulige at køre på. Men på trods af, at der i den sidste tid er kommet rigtig meget regn, så er Spangsbanen rimelig tør og ikke specielt fedtet at køre på.

Spangsbanen

Eksempel på markeringsbånd som adskildelse

Et godt lille spor, der desværre ligger lidt alene, hvorfor der ikke rigtig er andre muligheder, når man har kørt sporet igennem. Et lille minus ved sporet er at der flere steder er hængt makeringsbånd op for at adskille de forskellige sektioner. Det ødelægger lidt følelsen af at være i naturen.

Fakta om ruten


  • Sværhedsgrader: Rød
  • Længde: 4,7 km
  • Højdemeter: 100
  • Singletrack: 100 %
  • Anslået tid: 1/4 til 1/2 time

Link til MTB-Sønderborg