Svanninge Bakker

Fra den store parkeringsplads på toppen af hovedvejen fra Faaborg til Odense starter det officielle MTB-spor i Svanninge Bakker. Sporet der er ca. 6,4 km lang består udelukkende af singeltracks.

Svanninge Bakker

Opkørsel

Sporet er meget snoet og stiller store krav til ens svingteknik. Der er ikke de vilde drop og nedkørsler. Til gengæld indeholder sporet en del små og meget stejle opkørsler der sætter krav til både kondition og teknik.

Sporet der skal køres i mod uret er afmærket med orange pletter på træerne. Afmærkningen er hele vejen rundt på sporet foretaget i højre side.

Det hele starter med et fint lille flowstykke, hvor man lige kommer igang. Herefter går det op ad en pænt stejl stigning inden man kører ind på det første stykke med en masse små sving og kurver, der virkeligt sætter krav til ens teknik.

Herefter kommer der endnu en stigning inden det igen går rundt i en række sving og ud i et åbent område, hvor man godt kan se at det er et tidligere skovområde der er væltet. Efter dette stykke kommer man igen ind i skoven hvor sporet fortsætter med en del sving inden det kommer ud i det åbne land langs golfbanen.

Svanninge Bakker

Stenkisten

Det næste stykke der kommer køre imellem en række tætte småtræer, der gø at der bliver en del skarpe og snævre sving. Med en god teknik kan man sagtens få et godt flow på dette stykke, der fortsætter direkte over i et langt flowstykke, der ender med en nedkørsel i en skarp 180 graders kurve.

Svanninge Bakker

Rytter på Stenkisten

Efter at have krydset en vandresti går sporet op i et område, der ikke tidligere har været åbent for publikum. I dette område snoer sporet sig ind imellem træerne og man får virkeligt prøvet ens svingteknik. Området ender med en stejl nedkørsel (der er lavet en chickenrun). Nedkørslen går direkte over i en stejl opkørsel, der stiller krav til ens kondition.

Svanninge Bakker

Start på rodstykke

Nedkørslen fra denne bakke starter med en 180 graders kurve inden det går ned i gennem et langt rulle stykke. Glæden ved at køre nedad er, at man skal opad igen. Og ganske rigtigt så kommer der en længere opkørsel, der udelukkende stille krav til konditionen, da den ikke indeholder nogen sving. Efter denne opkørsel kommer der et længere stykke, hvor der er en del rødder, der udfordre ens teknik.

Svanninge Bakker

Snoet rodnedkørsel

Efter dette lange rodstykke med nogle små op- og nedkørsler, kommer man igen ud i det åbne stykke, hvor skoven er væltet. Her er der opbygget nogle sving og små hop, der giver en sjov udfordring til ens køreteknik. Stykke slutter af op igen et granstykke.

Inde i skoven igen rammer man den sidste del af sporet der kommer igen en nedkørsel, der er lavet i serpentinersving ned i en slugt, der går direkte over i en stejl opkørsel. det sidste lille stykke af sporet går igen et stykke meget tæt bevokset skovområde.

Hvis man er på Fyn er det et must at man prøver dette spor.

Fakta om ruten


  • Sværhedsgrader: Blå og rød
  • Længde: 6,4 km
  • Højdemeter: 160
  • Singletrack: 95 %
  • Anslået tid: ½ til 1 timer
  • GPS: Link