Guide til hurtig MTB-rens

En mudret tur i skoven kan være fantastisk på din MTB. Men turene i mudderet er hård kost for en MTB’en.

IMAG0637

En godt mudret MTB efter en tur i skoven

Det behøver dog ikke tage lang tid at gennemføre en MTB-rens. Her får du nogle gode råd til, hvordan du hurtigt gør MTB’en klar til den næste tur i skoven.

Selv om du måske mest har lyst til at slappe af, når du kommer hjem fra MTB-turen, kan det godt betale sig at bruge lidt tid på at vedligeholde din cykel.

For ellers sniger rusten sig ind – specielt på kæden.

Men i hvilken grad skal du vedligeholde din cykel, hvis du allerede skal ud og lege i den mudrede skov dagen efter?

Væk med mudderet

Det gælder om at få mudderet væk fra de mekaniske dele, når du kommer hjem. Det gør ikke så meget, at stellet er beskidt. Men det er mudderet, der trækker fedtet væk fra kæden, og det giver rust.

Man kan i dag købe forskellige produkter, der hjælper til en hurtig rengøring af cyklen. Vi arbejder med Morgan Blue produkter. En hurtig spray af cyklen med Mud Off, kæden med en Chain Cleaner og bremserne med en Brake Cleaner

En spand med vand eller en vandslange med lavt tryk. Og så skal du skylle hele cyklen af, så mudderet kommer væk. Det er forbudt at bruge højtryksrenser, fordi den kraftige stråle kan trænge ind i lejerne og ødelægge dem lynhurtigt med rust. På denne måde kommer mudret lyn hurtig af MTB’en. Der kan være lidt skidt der lige skal have en børste for at gå helt af.

IMAG0638

En fin ren MTB, der er behandlet med Morgan Blue og vand

Når du er færdig med at skylle cyklen og den er ren og fin skal de mekaniske dele smøres op med olie. Det er vigtigt at du tørre kæden af for tilbagebleven fugt inden du given den olie. Vi kan anbefale Morgan Blue Wet Lupe, da den ikke klistre og dermed ikke er så modtagelig for mudder næste gang du er i skoven.