Kort skiferie til Tignes i forsæsonen i starten af december

December 2016

Vi har tit set på de små korte skiferier til de franske alper i starten af december og spekuleret over om der overhovedet ville være sne nok til en fornuftig gang skiløb. Derfor har vi år valgt at prøve en af disse korte ture til Tignes.

Tignes

Udsigt over Tignes 2100 fra toppen af kabinebanen

Vi bestilte i sidste øjeblik en 4 dages tur til Tignes med Danski. Vi har tidligere rejst med Danski til deres egne hoteller og havde derfor ikke de største forventninger til hotellets standard. Vi blev heldigvis positivt overrasket over standarden på hotellet der lå lige overfor pisten.

Turen var med fly fra Billund via Kastrup til Grenobel. Herfra var der transfer med bus. I alt tog turen fra vi drog hjemmefra til vi ankom på hotellet ca. 12 timer. Så det med at det er meget hurtigere at rejse med fly må vi jo nok stille spørgsmålstegn ved.

Vi havde valgt at leje ski på stedet, da det kostede ca. det samme som transporten med fly. Jeg fik et par fine Salomon carvingski, der passede fint til mit behov i fire dage. Havde turen været længere ville jeg nok have valgt en bedre ski.

Fra Tignes 2100 er der lifter op på begge sider af dalen. Vores guide på stedet anbefalede os at tage op med en stolelift, da han mente at der var flest pister med forskelligt niveau. Efter at vi havde lært området at kende viste det sig at han ikke helt havde ret. Når man skal tilbage til Tignes er det rigtigt at pisten ned fra kabinebanen er rigtig krævnede og visse steder må betegnes som sort.

Tignes

Turen ned til Le Claret

Fra toppen af stoleliften var det muligt at køre ned til en stol der bragte os op til toppen fra nabobyen Le Claret, hvorfra vi kunne køre hele vejen ned til byen. Herfra er det muligt at komme videre mod Val d’Isere og op til gletscheren. Tager man mod Val d’Isere komme man faktisk op til toppen af Kabinebanen, hvor man også kan løbe ned til byen.

Tignes

Gletscheren ovenfor Le Claret

På andendagen tog vi over til gletscheren. Fra Le Claret skal man med et underjordisk tog op til foden af gletscheren. det er også muligt at komme derop via to stolelifter. Fra foden af gletscheren skal man videre med en svævebane til toppen. Da det var tidligt på sæsonen var der mange lifter der endnu ikke var sat i drift. Det betød at vi skulle et stykke ned fra gletscheren og tage en stolelift hvis vi skulle have flere ture. Og vi skulle have flere ture da sneen heroppe var helt suveræn.

På tredjedagen drog vi over mod Val d’Isere. Her viste det sig at der var nogle helt fantastiske pister i sværhedsgraderne grøn til rød. Men til trods for at det lyder som meget lette pister var det store brede boulevarder hvor man virkeligt kunne trykke den af.

Tignes

En piste med rigtig god plads

Turen der foregik i perioden fra den 4. – 8. december var rigtig god og der var plads på alle pisterne, da der endnu ikke er kommet mange gæster på dette tidspunkt. Som tidligere nævnt betød det så også at der var en del pister, der endnu ikke var åbnet. Men de lifter der var lukket er dem der normalt er med til at aflaste de store lifter, så det indskrænkede ikke vores muligheder for at komme rundt i området.

En skiferie til de højtliggende omåder i starten af december kan bestemt anbefales. Man bør dog bestille ferien i sidste øjeblik, således man kan tjekke snesituationen inden man bestiller. Vi havde højt solskin alle dagen og temperatueren lå omkring frysepunktet, så sneen og forholdene i øvrigt var perfekte.