Langrend ved Achensee

IMAG0351

Langrend ved Achensee

Østrig er mest kendt for deres alpine område, men kun ca. 1 times kørsel syd for München ligger Achensee, der har nogle små alpine områder. Til gengæld er der en del langrendsloiper, Specielt på den sydvestlige side at søen ved byen Pertisau befinder der sig et større langrendsområde.

Der er 200 kilometer langrend ved Achensee fordelt rundt om Tirols største sø. Der er alle muligheder lige fra øvelsesloiper over hundeloiper til svære loiper, der har en del højdemeter

IMAG0356Vi var der i slutningen af uge 8 2014, hvor man samtidigt afholdte det traditionsrige løb ACHENSEE 3 TÄLER LAUF. På grund af at snesituationen var meget dårlig var løbet blevet indskrænket til et 2 dals løb på 24 km klassisk eller 22 km skøjt.  Med den sportslige indstilling vi har på redaktionen valgte vi naturligvis at deltage i dette arrangement.

Gernalm

Gernalm

Da vi på forhånd havde bestemt os for at deltage i dette løb brugte vi dagene op til løbet på at træne på ruten. En fantastisk og udfordrende rute, der først går op i gennem den ene dal forbi Pletzach og videre til toppen på Gernalm efter 5 km. Her vender loipen for igen at løbe ned mod byen.

Gramai

Fra Gramai og ned mod byen

Fra bunden af loipen går det igen op ad igennem Falzthum-dalen til Gramai, der nås efter 7 km. Herfra går det igen ned af mod byen hvor loipen ender ved langrendscentrum i Pertisau.

Stenoliemuseum

Udsigt fra hotellet til museumet og over søen

Vi havde valgt på denne tur kun at benytte områderne beliggende ovenfor byen Pertisau. Vi havde indlogeret os på et lille hotel lige i nærheden af søen. Hotel Garni Alpenrose er et fint lille 3 stjernet hotel med mulighed for halvpension. Dog skal man være opmærksom på at restauranten er lukket om søndagen. Området er kendt for sine plejeprodukter produceret på stenolie. Dette hotel bestyres af efterkommerne til dem som opstartede udvindingen af steolier i de nærliggende bjerge. Lige overfor hotellet ligger der et lille museum for denne stenolieproduktion.