Portes du Soleil

Portes du Soleil

Portes du Soleil

Et kæmpe skiområde på grænsen mellem Schweiz og Frankrig, der omfatter 12 forskellige skibyer af forskellig størrelse. Der er ingen tvivl om at der udvikles mest i den franske del af området for at opnå størst mulig snesikkerhed. I den del af området, der hedder Chatel har man netop foretaget en større investering i nye sneanlæg, med det ene formål at højne snesikkerheden.

Området ligger i højden fra ca. 1.300 m til ca. 2.400 m. Den mest kendte destination i område er nok Avoriaz. Men vi havde valgt at udforske området fra den Schweiziske side, hvor vi indlogerede os i den lille by Champoussin. En by der har en 2-3 hoteller og en masse lejelighedskomplekser.

Er man til masse af fest og ballade i forbindelse med afterski er det ikke dette område man skal besøge. Der er to barer, hvoraf den ene først åbner omkring kl. 18.00. Derimod kan man sagtens få sig et fint måltid mad. Blandt andet kan det anbefales at man i løbet af opholdet besøger Chez Gaby, der virkeligt er en gourmet restaurant.

Området er så stort at man sagtens kan få en hel uge til at gå uden at kede sig. Der er mulighed for at tage en rundtur, som man kan finde en guide til på den pisteovesigt man får udleveret ved køb af liftkort. Begiver man sig ud på denne rundtur, skal man sikre sig at ens holdbarhed og evne til at løbe på ski er i orden. Hvis man er i god form og god på ski kan turen løbes på lige omkring 4 timer. Men hvis man tager for mange ophold undervejs kan tiden godt blive knap. Inden man begiver sig ud på rundturen er det vigtigt at man tjekker hvorvidt forbindelseslifterne er åbne. Dette kan man altid se på områdets hjemmeside eller på den meget fine app som de har udgivet.