DGI crossløb i Faaborg

17. januar 2016

DGI crossløb Faaborg

Svanninge Bakker

Vi var i dag taget til Svanninge Bakker ved Faaborg, hvor der blev afholdt en afdeling af den fynske crossløb serie. Når man som os har en plan om at skulle gennemfører en eller flere crosstri i løbet af sæsonen er crossløb her om vinteren en glimrende træningsform.

Løbet i Faaborg er ganske udfordrende med en del højdemeter. Ruten på ca. 4 km som den lokale klub Faaborg Ski og Motionsklub havde lagt skulle gennemføres enten en eller to gange. Vi havde valgt at gennemfør den lange på to omgange. Der var nogle deltagere, der først deltog i den lange for efterfølgende at deltage i den korte, således de i alt kom op på lige godt 12 km.

DGI crossløb Faaborg

Klar til starten på de 8,2 km

Selve ruten startede med at gå op ad til et af områdets højeste punkter, hvor der var en fantastisk udsigt over Svanninge og det Sydfynske øhav. Herefter løb vi ned ad over et længere stræk. Efter dette lange stræk ned ad kunne vi jo sagtens regne ud at vi skulle op ad igen. Derfor gik det nu fra dalen op forbi Trolden Finn og videre over et lille plateau tilbage til mål. Der var flere af de andre løbere, der valgte at gå op ad denne stigning.

Vores force er at løbe op ad, hvilket vi klart så fra starten hvor vi fulgte fint med. Men på det lange stræk ned ad blev vi overhalet af en del andre deltager. Op ad stigningen mod var så igen omvendt hvor vi overhalede flere af dem der havde overhalet os ned ad.

DGI crossløb Faaborg

Løbere på vej op ad den lange stigning

Et fint lille løbearrangement til en meget overkommelig pris. Efter løbet var der kaffe og kage i klubbens klubhus. Den eneste anke som vi har går på formidlingen af resultatet, som DGI ikke kunne komme frem med, da en medarbejder åbenbart var bortrejst. Her burde man have en der kunne tage over.

Fakta om løbet