Himmelbjergløbet

25. oktober 2015

I dag havde vi tilmeldt os Himmelbjergløbet, der er en god gang efterårstræning på vejen mod næste års udfordringer indenfor Xterrasporten.

Himmelbjergløbet er efterhånden blevet en fast tradition sidst i oktobermåned. Der er 3 distancer hvor den kort på 2,65 km mest er beregnet for børn. De to lange distancer på henholdsvis 9,6 km og 15,1 km stiller store krav til ens kondition og evner som terrænløber.

HimmelbjergløbetAlle 3 distancer har start og mål på toppen af Himmelbjerget. Fra starten af løber man ca. den 1 km nedad mod søen, der ligger nedenfor Himmelbjerget. Når man er kommet ned går det igen opad og ruten fortsætter faktisk med at stige mere eller lindre indtil man har løbet ca. 5 km. Her deler ruten sig i henholdsvis 9,6 km og 15,1 km. Vi havde valgt at løbe den lange distance på 15,1 km, så vi fortsatte lige ud ved delingen, hvor der også var et væskedepot.

Et kort stykke efter væskedepotet kom vi ud på en asfaltvej, hvor det gik nedad over et langt stykke. Men det sluttede naturligvis med at vi skulle opad igen, for igen at løbe ind i skoven, hvor det igen gik nedad.Himmelbjergløbet

Nu kom så en af de større udfordringer på ruten. På vej nedad en større grusvej blev vi dirigeret ind på en smal sti, der virkeligt gik opad med meget høje stigningsprocenter. Der var en del der var nede at gå på denne strækning. På trods af stigningens hårdhed holdt jeg fast i at jeg skal holde en løbekadance, da det ødelægger min rytme hvis jeg kommer ned at gå.

Fra toppen af denne stigning der faktisk kom i 2 tempi kom der en ret stejl nedadgående sti med en del rødder. Løberen bag mig råbte helt rigtigt at nu var det med at holde tungen lige i munden.

Efter denne strabadserende sti gik det nedad til til vi igen mødtes med 9,6 km ruten. Det første stykke efter sammenfletningen var på et let stigende stykke asfaltvej. Herefter gik det ad bakke indtil vi var helt nede ved søen. Her løb vi langs med søen af en meget smal sti, der gav lidt kø.

Himmelbjergløbet

Hygge i målområdet

For enden af stien drejede vi op imod Himmelbjerget hvor den side 1,1 km gik direkte opad til målet på toppen. I år havde arrangørende indlagt en tidstagning ca. 850 m før mål, således alle løberne fik målt en bakkespurt.

En hyggelig men hård løbetur på en rigtig flot efterårssøndag i flot solskin

Fakta om løbet