Marathon i Fruens Bøge

15. oktober 2016

Der løbes mange små marathon løb rundt omkring i Danmark. Et af dem er Fruens Bøge, hvor der ca. er et løb om måneden. Grunden til at der afholdes alle disse emå løb rundt omkring er at der en del der ønsker at komme ind i klubben af løbere, der har gennemført 100 eller 200 eller flere endnu marathon løb. Betingelsen for at man kan blive medlem af denne klub er at man har deltaget i et arrangeret løb.

Jeg deltog i dette løb, hvor jeg løb en halv marathon, fordi jeg over de sidste 14 uger har været involveret i et projekt, hvor man via et træningsprogram skulle gennemføre en halvmarathon efter de 14 uger. Programmet er en del af universitetsprojekt, der går under navnet Projekt Run 21.

Jeg valgte at deltage i programmet, da jeg i forbindelse med de forskellige tristævner altid har haft det hårdt på løbedelen. Min mission med dette projekt var så et håb om at jeg kunne blive lidt bedre på løbedelen.

Selve projektet var bygget op med 3 ugentlige træninger. Man kunne vælge men forskellige programmer. Jeg havde valgt et program, hvor det handlede om at blive hurtigere. Hele vejen igennem programmet var opbygning således at hver anden træning var en form for intervaltræning.

Da jeg skulle slutte af med min halvmarathon, som jeg havde fundet her i Fruens Bøge, var jeg lidt betænkelig, da den længste tur i løbet af programmet havde være 2 gange med 12 km.

Selve løbet startede langsom ud bl.a. fordi jeg tænkte lidt for over den forestående distance, men også fordi jeg kom til at ligge bag ved en flok, der løb meget langsom. Da jeg først kom forbi disse løbere kom der lidt bedre fart over mit løb. Løbet i Fruens Bøge foregår på en rundstrækning på 7 km. Ude på anden omgang hvor jeg nærmede mig de 11 km begyndte jeg at tænke over det forhold at jeg i lang tid ikke havde løbet længere end 12 km.

Da jeg efter godt 14 km løb ud på 3. omgang følte jeg et dejligt overskud og satte farten op. I løbet af de sidste 7 km blev jeg ved med at hæve farten, hvilket viste at programmet havde givet mig en god træning med et vist overskud.

I mål havde jeg løbet lidt langsommere end planlagt. Men med en tid på 5.19 pr. km. var jeg egentlig godt tilfreds med mit løb.

Marathon i Fruens Bøge kan klart anbefales. Ruten er godt skiltet og ved mål er der et rigtig fint depot, hvor du kan få vand, saft eller sodavand, samt frugt og slik.

Fakta om Fruens Bøge marathon