MTB Cross Duathlon i Blommehaven ved Aarhus

21. februar 2016

I dag var der MTB Cross Duathlon i Blommehaven syd for Aarhus. Der var mulighed for at gennemføre henholdsvis en kort og en lang distance. Den korte distance bestod af 2,5 km løb, 7,5 km MTB og 2,5 km løb, hvorimod den lange distance bestod af 5 km løb, 15 km MTB og 5 km løb.

Stævnecentrum og skiftezone var placeret på en lille skråning, hvor det var et krav at alle skulle op og vende omkring et flag på toppen af skråningen modsat indgangen. Herved fik alle deltagere lige langt rundt i skiftezonen. Skiftezonen var tæmmelig primitiv med nogle opmærkede rækker hvor deltagerne kunne ligge deres cykler og sko mv.

Vi havde valgt at deltage i den lange distance, der startede 15 minutter efter den korte. Det betød at de første løbere på den kortedistance kom til deres første skifte samtidigt med at vi skulle starte.

MTB Cross Duathlon i Blommehaven ved Aarhus

Starten på den lange distance

Løberuten startede med et længere stykke, hvor det gik op ad. Så fik lige som pulsen op med det samme. Efter den første stigning kom der et lille stykke ned ad inden det igen gik op ad. Hele den første km af ruten var mere eller mindre en lang stigning, der på Strava går under navnet “Bakken til toppen af Blommehaven med trappe“. Fra toppen af faldt ruten let. Men til gengæld begyndt vi at løbe rundt i en del mudder og fugtig undegrund. Efter at have løbet rundt og begyndt på tilbageturen mod mål kom der et nedadgående stykke, der var pænt fedtet. Det gjorde at man ikke bare kunne give los ned af dette stykke. Efter dette fedtede stykke kom vi ud på en af skovstierne, der førte os tilbage til den samme bakke som vi strated op ad. Nu skulle vi bare følge den ned ad tilbage til mål.

Løberuten var 2,5 km og skulle gennemføre 32 gange i hvert løbepas for den lange rute.

MTB Cross Duathlon i Blommehaven ved Aarhus

Den mudrede start på cykelruten

Efter at have været igennem skiftezonen, skulle vi ud på MTB-ruten, der var 7,5 km og skulle gennemføres 2 gange. Ruten fulgte i store træk det officielle spor i Marselisborgskoven. Lige efter skiftezonen var der et godt mudret stykke, hvor de fleste var nød til at løb op. Herefter gik det ind i skoven i sydgående retning, hvor vi mere eller mindre lå og kørte op og ned af bakken op mod Søsterhøj. Man havde dog på grund af sporet tilstand valgt at ikke skulle køre op af “Dobbeltbakken” og ned ad den efterfølgende “Slange”. Jeg havde frygtet sporets tilstand efter at have set starten lige efter skiftezonen. Men det må siges at hovedparten af sporet var i fin stand og kun let mudret.

Efter at have været igennem skiftezonen endnu engang skulle vi ud på løberuten endnu engang og det må siges at stigningen i starten af ruten var ikke blevet lettere.

MTB Cross Duathlon er en serie på 4 løb, der alle afholdes i skovene syd for Aarhus. Dette løb var 3. afdeling.

Fakta om løbet