Ingredienser (4 pers):
-
600 g Kyllingebryst
- 100 g ristet sesamfrø
- 1 æg
- 1 spsk. solsikkerolie
- Krydersalt
Sauce:
- 2 røde peber
- 1 mango
- 1 banan
- 1 presset hvidløg
- 25 cl. kokosmælk
- 25 cl. appelsinjuice
- 2 spsk. olivenolie
- 10 g maizena
- 2 spsk. hvidvin
- Salt og peber
- gurkemeje
- koriander
- Ingefær
- Chili
Tibehør
- 300 g bulgur
- 1 håndfuld rosiner
- 50 g amaranth eller quinoa
- 1 porre i skiver
- 1 hakket løg
- Olivenolie
- 1 spsk. honing
- Salt og peber
- 600 g grønsagsbouilon
Kyllingestykkerne krydres vendes i æg, mel og sesamfrø. Steges herefter på panden i solsikkeolien.
Peberfrugterne, mangoen og bananen skæres i tern. Frugten og grønsagerne sauteres sammen med hvidløg (5-10 min). krydderierne tilsættes sammen med vin, juice og kokosmælk og det hele simre i yderligere 15 min. Det hele blendes til en fast masse. Til sidst tykkes saucen eventuelt med maizena.
Løg, rosiner og porre sauteres i 3 min i olivenolien. Herefter tilsættes honing og det hele sauteres yderligere 2 min. Bulgur og amarath tilsættes. Det hele fyldes i et ovnfast fad og grønsagsbouilonen tilsættes. Faddet sættes i ovnen ved 170 grader i 45 min indtil bouillonen er fuldstændigt opslugt. retten strøs med kryderierne og serveres sammen med kyllingen.