Kylling med mango banan sauce

Ingredienser (4 pers):

  • Kylling med mango banan sauce

    Kylling med mango banan sauce

    600 g Kyllingebryst

  • 100 g ristet sesamfrø
  • 1 æg
  • 1 spsk. solsikkerolie
  • Krydersalt

Sauce:

  • 2 røde peber
  • 1 mango
  • 1 banan
  • 1 presset hvidløg
  • 25 cl. kokosmælk
  • 25 cl. appelsinjuice
  • 2 spsk. olivenolie
  • 10 g maizena
  • 2 spsk. hvidvin
  • Salt og peber
  • gurkemeje
  • koriander
  • Ingefær
  • Chili

Tibehør

  • 300 g bulgur
  • 1 håndfuld rosiner
  • 50 g amaranth eller quinoa
  • 1 porre i skiver
  • 1 hakket løg
  • Olivenolie
  • 1 spsk. honing
  • Salt og peber
  • 600 g grønsagsbouilon

Kyllingestykkerne krydres vendes i æg, mel og sesamfrø. Steges herefter på panden i solsikkeolien.

Peberfrugterne, mangoen og bananen skæres i tern. Frugten og grønsagerne sauteres sammen med hvidløg (5-10 min). krydderierne tilsættes sammen med vin, juice og kokosmælk og det hele simre i yderligere 15 min. Det hele blendes til en fast masse. Til sidst tykkes saucen eventuelt med maizena.

Løg, rosiner og porre sauteres i 3 min i olivenolien. Herefter tilsættes honing og det hele sauteres yderligere 2 min. Bulgur og amarath tilsættes. Det hele fyldes i et ovnfast fad og grønsagsbouilonen tilsættes. Faddet sættes i ovnen ved 170 grader i 45 min indtil bouillonen er fuldstændigt opslugt. retten strøs med kryderierne og serveres sammen med kyllingen.