MTB Event Vestfyn i Vissenbjerg

25. april 2015

De tre cykelklubber i Assens Kommune CM Højfyn, Haarby og Assens er i år gået sammen om at arrangere en lille forårscup MTB Event Vestfyn, hvor hver klub arrangere en afdeling. Vi deltog i dag i afdelingen i Vissenbjerg, der blev afholdt i skoven lige syd for idrætscentret.

MTB Event Vestfyn

Starten er gået

Afdelingen havde start og mål på løbebanen rundt om fodboldbanen. Et fantastik område, da man som tilskuer kan se rytterne et godt stykke inden de kommer i mål – meget tilskuervenligt. Selve starten havde en omgang rundt på løbebanen, hvor feltet lige kunne blive strakt ud inden rytterne kørte ud på sporet rundt i skoven.

Skoven hvori ruten er lagt ligger på en skråning, der giver en masse fede op- og nedkørsler. Kort efter at rytterne havde forladt stadionområdet kom den første nedkørsel, der ender i et 120 graders sving. Kort efter dette sving rammer rytterne den første omkørsel, der fører ruten op på en kam langs med stadion.

MTB Event Vestfyn

Den stejle nedkørsel

Efter et lille stykke på kammen langs med stadion svingende ruten skarp til venstre hvorefter det går stejlt nedad et meget smalt singeltrack. For enden af denne korte nedkørsel går det til venstre på tværs af skråningen. Her ender man i et nyt 150 graders sving inden man kører resten af vejen ned i bunden af skråningen.

Ruten går et stykke for foden af skråningen inden man kører ca. halvt op på skråningen for igen at kører ned for foden af skråningen. Efter et lille fladt stykke kører man helt op på toppen af kammen hvor man kører skarpt til venstre og fortsætter af et lille flow stykke der igen bringer en et godt stykke ned af skråningen.

Næsten i bunden af skråningen går det igen op på kammen, hvor man kører et længer rimeligt fladt flowstykke, der går i et langt S inden man igen kommer ind på løbebanen og kører det sidste stykke til mål.

Konditionerne for løbet er at der skal køres mellem 71 og 75 minutter + den omgang som man er igang med. Tiden afhænger af hvilken klasse man kører i.

Det var næsten samme rute, der blev anvendt til Powercuppen i december 2014.

MTB Event Vestfyn er et spændende koncept over tre løb, der bliver gentaget i 2016.

Fakta om løbet


  • Distancer: 71 – 75 minutter + den omgang man er i gang med
  • Højdemeter: 110 pr. omgang
  • Vindertid:  1:16:46
  • Resultater
  • Løbets hjemmeside