Bid tænderne sammen når der trænes om vinteren

 

I de mørke vinterBid tænderne sammen når der trænes om vinterenmåneder kan det være svært at kæmpe mod den indre svinehund når der skal trænes. Men med disse 10 regler er det garanteret dig der vinder kampen i løbet af vinteren.
  1. Få din partner til at prikke til dig. Vis din træningsplan til din partner og få ham/hende til løbende at spørge til hvor langt du er i planen. Der findes også en herlig variant hvor du en gang om ugen posere for din partner. Her er der ingen undskyldninger der hjælper: strandfigur eller strandet hval.
  2. Træn med vennerne. Delt lidelse er halv lidelse. Den der i gråvejr om vinteren hellere vil sidde på en cafe og spise kage har behov for en træningspartner, der trækker en med ud. Med en træningspartner stiger kvaliteten af intervaltræningen også, da man nemmere kommer tæt på sine grænser. Og den kedelige grundtræning overståes med en god gang snak.
  3. Få dig en træner, der giver dig en eksakt træningsplan og ugentligt tjekker dine fremskridt. Det får ikke kun kvaliteten af din træning til at stige, det får også din ydelse til at stige, da du ikke bare kan ligge på den lade side. Derudover koster en træner penge, og dem vil du vel ikke bare smide ud af vinduet.
  4. Begynd at løbe. I de triste vintermåneder bliver det monoton hele tiden kun at cykle. Lig en afveksling ind i dit træningsprogram. Derved får du også stimuleret andre muskelgrupper og du får nogle nye effekter af din træning. Se alternative træningsmuligheder
  5. Start tidligt. Det er kraftigt undervurderet, men den der træner om morgen har generelt lettere ved at overkomme dagens opgaver. Derudover ryger man ikke i fællen med at man er for træt efter dagens arbejde. Morgentræning har også den sideeffekt at man på grund af de tomme energidepoter efter at have sovet får en bedre udholdenhed i muskelopbygningen.
  6. Tillad dig at spise usundt. Den indre svinehund vil gerne have at du spise af de søde vare. Tillad dig selv nogle dage hvor der syndes. Den der gerne vil tabe sig bør en gang imellem lad stå til. Strenge forbud får kun lysten til det usunde til at stige endnu mere. Det er meget bedre at have en til to gange om ugen hvor man bevist synder. Specielt ved kulhydratfattigt kost kan det være meget fornuftigt at man ind imellem synder med det søde. Uden kulhydrater bremser kroppen op og får mindre energi til den næste træning, hvilket igen medfører et motivationstab. via syndedagene bliver stofskiftet faktisk stimuleret og dermed også motivationen.
  7. Lyv for dig selv. “Fake it till you make it” – dette amerikanske ordsprog har faktisk en grundlæggende psykologisk berettigelse. Gennem en påtaget selvtillid opnår vi ofte succes i det vi laver. Denne faktiske succes medfører en ægte selvtillid, der igen medfører mere succes. Hvad har det med den indre svinehund at gøre? Det er ganske simpelt – ofte blokere idrætsudøvere fordi de ikke tror på sig selv. Sæt dig derfor høje mål, arbejd med dem og offentliggør dem for andre.
  8. Gør som Arnold. Syvgange Mr. Olympia, Terminator, guvernør eller miljøaktivist – Arnold Schwarzenegger er et fænomen. Med alt den succes gælder Arnold som mesteren i at overvinde den indre svinehund. Han har også vejledning hertil: “Succesens seks regler”. Hvis din motivation til træning er helt nede under gulvbrædderne skal du bare se Arnolds video. Denne tale slagter selv den største svinehund.
  9. Hør på Bradley. Selv de bedste cykelryttere i verdenen kæmper med motivationsproblemer. Bradley Wiggins er et godt eksempel på dette. Efter at han havde vundet guld til OL i Peking, begyndte han at drikke. Men han samlede sig efterfølgende sammen og vandt 4 år senere Tour de France. I hans nyeste bog giver han et dybt indblik i hans psyke i forbindelse med timerekorden. En morsom vejledning i det perfekte selvpinerrig – og hvordan man overkommer det.
  10. Find din ø. Ikke Gran Canaria eller Malorca, men derimod det psykologiske holdepunkt der kan holde motivationen oppe. Hvad betyder det: Den de skal køre Transalp om et halvt år har problemer med konstant at fokusere på et så fjernt mål. Det er bedre at have en række delmål såsom et mindre løb tættere på, et vægttab eller en at gennemføre en bestemt distance.