MTB Slotsløbet på Langeland

Det er en fast tradition at der hver år den første lørdag i marts køres Slotsløbet ved Trankær på Langeland. Løbet har udviklet sig igennem årene, men den måde det afvikles på nu har efterhånden været anvendt i en del år.

Arrangementet består af en løbetur om formiddagen og MTB-løbet om eftermiddagen. Der mulighed for at deltage i begge dele. Vi havde dog valgt kun at deltage i MTB-løbet. Der var desværre kun 13 deltagere til start i dette fantastiske løb. Den arrangerende klub fortjener at der kommer mange flere deltagere.

Løbet blev kørt på en 4,3 km lang ruten, der skulle gennemføres det antal gange man kunne nå på 75 minutter + den omgang som man var i gang med. For mit vedkommende betød det at jeg gennemførte 4 omgange.

Der var ændret en smule i forhold til den rute som vi har kørt de forrige år, da der havde været en del skovarbejde kort før løbet. Da det havde regnet en del op til løbet og på selve løbsdagen, blev det en noget smattet omgang med en del mudder.

Jeg kom fint afsted på første omgang. Men efter ca. en halv omgang ryger min pedal af, således at jeg kun har en smal rund pind at træde på. Det gør absolut ikke løbet nemmere at man kun kan træde igennem med den ene fod.

Ruten starter med et stykke asfaltvej inden vi kører ind i skoven. Efter et kort stykke af en skovvejen bliver denne godt mudret. Her kommer den første stigning, der er så smattet at det er umuligt at køre op. Efter denne stigning går det lidt ned og op inden vi krydser en asfaltvej.

Efter denne vej går det svagt op ad af en skovvej. Men på grund af vejens mudrede tilstand bliver det en rigtig hård stigning, der ender ud i en græsmark. Græsmarken er meget våd og stiger, hvorfor det er meget tungt at køre på denne.

Efter denne tur på græsset kom vi ind på det spor som Slotsløbet normalt har kørt på. Her kommer vi først af et singeltrek, inden vi krydser over en godt mudret skovvej. Efter skovvejen skal vi ind i gennem en granplantage hvor der nogle gode op og nedkørsler.

Efter granplantagen kommer vi ud på en skovvej, der var rigtig fin og ikke særlig mudret. Lige før mål havde arrangørene som noget nyt lagt et lille singeltrek ind, der gjorde at vi kom ind til målgang i et meget lavt tempo. En god deltalje, der gjorde det nemt for hjælperne at holde styr på resultaterne.

Efter løbet var der varm kakao og kager. Slotsløbet var endnu engang et rigtig vellykket arrangement.

Fakta om løbet